Koos Heiligers

Voor ik ging werken als tennisleraar was ik als verpleegkundige werkzaam in de gezondheidszorg.

Het werken en omgaan met mensen is nog steeds mijn grootste passie en daar haal ik veel energie uit.


Ook in de tennissport kan ik mijn vaardigheden wat betreft het omgaan met mensen, met name bij kinderen, volledig inzetten.
Michael Reijerse

Mijn naam is Michael, ik ben 30 jaar en al 10 jaar actief als tennisleraar.            
Al van jongs af aan wist ik dat ik later iets in de sport wilde doen. Na het uitproberen van verschillende sporten ben ik op ongeveer 10-jarige leeftijd begonnen met tennissen. Toen ik de opleiding Sport en Bewegen bij het Mondriaan in Delft startte, was de keuze dan ook snel op tennis gevallen. Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij tennisschool Koos Heiligers. Het lesgeven was voor mij echter wel een flinke uitdaging. Doorheen mijn stage, en ook vooral aan het begin van mijn eigen carrière als tennisleraar, stond ik nog niet zo zeker in mijn schoenen. Na vallen en opstaan, veel oefening, tijd en ervaring opgedaan te hebben in de afgelopen 10 jaar is mijn eigen visie en manier van lesgeven ontstaan. Mijn aanpak is zeer persoonlijk en anders dan de meeste traditionele tennislessen. Iets wat de mensen aan wie ik lesgeef bijvoorbeeld zeker zullen weten, is dat ik absoluut een voorstander ben van de openvoetstand. Ook heb ik een eigen kijk op het positiespel aan het net en dit probeer ik altijd op een leuke en begrijpelijke manier over te brengen. Aan de andere kant, vind ik het ook weer heel boeiend om met mensen over verschillende tennistechnieken en posities te praten. Ik stel me altijd open op en ga een discussie over het tennisspel nooit uit de weg.

Momenteel geef ik les aan alle leeftijden en alle niveaus. Waar ik uiteindelijk naar streef, bij elke groep, is progressie waarbij gezelligheid voorop staat. Voor mij is het vooral belangrijk dat iedereen met plezier naar de les komt en op deze manier dingen bijleert!